Ο Κρισναμούρτι στην Ελλάδα

σας προτείνουμε... 

Issue01-23Αξίζει να διαβάσετε το βιβλίο: Ο Κρισναμούρτι στην Ελλάδα εκδόσεις Καστανιώτη, γραμμένο από τον Νίκο Πιλάβιο. Το βιβλίο είναι πολύ ενδιαφέρον, αφού δεν είναι μόνο μια ιστορική προσφορά πρός την Θεοσοφική Εταιρεία στην Ελλάδα, αλλά αναπαράγει και ορισμένες από τις ομιλίες του Κρίσνατζι, παρουσιάζοντας περιγραφές από τις επισκέψεις του στην Ελλάδα.

Το βιβλίο παρουσιάζει δεκατρείς φωτογραφίες που δεν έχουν δημοσιευθεί ποτέ, και μάλιστα μια από αυτές χρονολογείται από το 1930, όταν επισκέφθηκε πρώτη φορά την Ελλάδα. Οι άλλες χρονολογούνται από το καλοκαίρι του 1933, λίγους μήνες πριν από τον θάνατο της Άνι Μπέζαντ και κάποιες άλλες από το 1954.

Η ανάγνωση του βιβλίου αυτού είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για όλους, και ειδικότερα για τα μέλη της Θεοσοφικής Εταιρείας. Περιγράφει την στάση που κράτησε απέναντί του το Ελληνικό τμήμα της Θεοσοφικής Εταιρείας όταν ο Κρισναμούρτι διέλυσε το Τάγμα του Αστέρος, τον Αύγουστο του 1929. Επίσης την φιλοξενία που παρείχε η Θεοσοφική Εταιρεία σε μία ομάδα της Αθήνας που συνέχιζε να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτόν και ήταν υπεύθυνη για την διοργάνωση της πρώτης του επίσκεψης, το 1930, στην Ελλάδα.