Στον Κόσμο ΤΗΣ ΠΑΡΑΨΥΧΟΛΟΛΟΓΙΑΣ

1Ο Δρ. Σάιμον Σέργουντ από το Πανεπιστήμιο του Νορθχάμπτον ανακοίνωσε μία διαδικτυακή έρευνα για φαινόμενα με φαντάσματα. Στην έρευνα μπορούν να πάρουν μέρος όσοι είναι τουλάχιστον 18 ετών και έχουν κάποια εμπειρία με φάντασμα. Επιστημονικές καταγραφές τέτοιου είδους φαινομένων, συνήθως, εμπεριέχουν εμπειρίες όπως, τη συναίσθηση μίας παρουσίας ή το αίσθημα ότι παρακολουθείσαι, την αίσθηση κάποιας μυρωδιάς ή του αγγίγματος ή της γεύσης κάποιου που δεν μπορείς να δεις, την αντίληψη ήχων από βήματα κ.α. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να συνεισφέρει στην έρευνα, απλά απαντώντας στο διαδικτυακό ερωτηματολόγιο που είναι διαθέσιμο στην εξής διεύθυνση:

https://survey.northampton.ac.uk/ghostly 

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΠΑΡΑΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

2Στην ιστοσελίδα της Δρ. Καρολίν Βατ, μίας εκ των ιδρυτών της Μονάδας Παραψυχολογίας Koestler, που είναι μία ομάδα έρευνας με έδρα στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου του Εδιμβούργου, προσφέρονται εισαγωγικά διαδικτυακά μαθήματα Παραψυχολογίας που θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2011 και διαρκούν 10 εβδομάδες. 

Κάτι ενδιαφέρον για όποιον θέλει να εισέλθει στον επιστημονικό κόσμο της έρευνας ψυχικών φαινομένων. Εγγραφές γίνονται απευθείας στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου, στη διεύθυνση: http://www.lifelong.ed.ac.uk/cpd/courses/litera-ture?Series=PARAPSY